Sfinte moaste din Lekfada - Itaca (Grecia), la Parohia 'Dobroteasa'

In perioada 2 - 4 iunie 2010, la Parohia "Dobroteasa" din Protoieria III Capitala, credinciosii bucuresteni se vor putea inchina la moastele Sfantului Ioachim Vatopedinul (sec. XVIII), Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfantului Ioan Botezatorul si Sfantului Lazar cel inviat din morti.

Aceste sfinte moaste au fost aduse de o delegatie din Grecia, cu binecuvantarea Mitropolitului Teofil din Lekfada - Itaca, delegatia fiind condusa de parintele Teodosie Dendrinos. Impreuna cu parintele Teodosie au mai venit: parintele Arhimandrit Fotie Gavrielatos din Kefalonia, parintele Teodosie Vlismas - staretul manastirii Katharon din Itaca, parintele Vicentiu Curelaru din Tesalonic si un grup de credinciosi din Itaca.

Cu aceasta ocazie, in Biserica "Dobroteasa" cu hramurile "Buna Vestire", "Sf. Cuv. Paraschiva" si "Sf. Mc. Filofteia", incepand de astazi, de la orele 14.00, credinciosii bucuresteni se pot inchina la sfintele moaste. In aceasta perioada, biserica va fi deschisa permanent si se vor savarsi slujbe religioase impreuna cu preotii greci.

Program slujbe

Joi, ora 17.00, Vecernie si Paraclisul Sfantului Cuvios Ioachim din Itaca.

Vineri, incepand cu ora 8.00, Utrenia si Sfanta Liturghie.
 
Alte articole:

Sfantul Ioachim din Itachi

Biserica Adormirea Maicii Domnului

02 Iunie 2010

Vizualizari: 940

Voteaza:

Sfinte moaste din Lekfada - Itaca (Grecia), la Parohia 'Dobroteasa' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE