Sfintii Ioachim si Ana

Sfintii Ioachim si Ana Mareste imaginea.

Pe data de 9 septembrie în calendarul ortodox sunt serbaţi Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria. Cu acest prilej, marți, începând cu ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Constanţa (str.

Badea Cârțan).

Sfântul Ioachim era din neamul regelui David, în timp ce Ana, soția sa, a fost rudă cu Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul. După o viață petrecută în post, rugăciune și fapte de milostenie, Dumnezeu le-a dăruit-o, la bătrâneţe, pe Fecioara Maria.

O veche tradiție spune că cei doi, Ioachim și Ana, erau bogați, însă avutul lor l-au împărțit în trei părți: o parte pentru trebuințele familiei, o altă parte o dăruiau săracilor, iar cea de-a treia Templului.

Sfântul Ioachim a murit în vârstă de 80 de ani, după intrarea fiicei lui în Templul din Ierusalim. La doi ani după Sfântul Ioachim a murit și Sfânta Ana, care ajunsese la vârsta de 70 de ani. După moartea soțului său, Sfânta Ana a rămas în Templu, alături de Fecioara Maria.


Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

08 Septembrie 2014

Vizualizari: 323

Voteaza:

Sfintii Ioachim si Ana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE