Sfintire de biserica la Curciu

Biserica “Sfânta Treime” şi “Sfinţii Mărturisitori Ardeleni” din Parohia Curciu, Protopopiatul Mediaş, judeţul Sibiu, a fost târnosită în Duminica a 14-a după Rusalii de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. În ziua sfinţirii, credincioşii l-au întâmpinat pe ierarh înveşmântaţi în straie populare, cu feciori călare şi flori. Înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Mediaş, Ovidiu Găban, cei doi preoţi menţionaţi mai sus şi alţi slujitori ai sfintelor altare din parohiile învecinate, IPS Mitropolit Laurenţiu a târnosit locaşul de cult la exterior, prin ungere cu Sfântul şi Marele Mir şi prin stropire cu apă sfinţită. La interior, ierarhul a aşezat moaşte în Sfânta Masă, a uns-o cu Sfântul Mir şi a înveşmântat-o. Pictura şi icoanele au fost sfinţite, iar la final IPS Mitropolit Laurenţiu le-a explicat credincioşilor rânduiala târnosirii unei biserici.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în apropiere de biserică. Toţi cei prezenţi au avut posiblitatea să intre în Sfântul Altar şi să se închine, cinstind şi capul Sfântului Andrei Şaguna, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu. La sărbătoarea de la Curciu au venit şi oaspeţi de seamă, printre care parlamentarii Gheorghe Roman şi Viorel Arcaş, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre învăţăturile desprinse din Pilda nunţii fiului de împărat, parabolă prezentată în Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. Părintele Mitropolit le-a amintit tuturor credincioşilor chemarea de a câştiga în această viaţă un loc la masa din Împărăţia Cerurilor.

La final, parohul Cosmin Ioan Sâmboan şi fostul paroh Mihai Mircea Mihăilă au fost hirotesiţi sachelari. De asemenea, Adunarea şi Consiliul parohiale, Primăria comunei Dârlos, autorităţi judeţene şi binefăcători au primit acte de cinstire. Părintele Cosmin Ioan Sâmboan i-a mulţumit ierarhului pentru prezenţa la Curciu, autorităţilor pentru sprijinul material oferit şi tuturor credincioşilor pentru contribuţiile aduse de-a lungul vremii la înfrumuseţarea locaşului de cult.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

08 Septembrie 2015

Vizualizari: 115

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE