Sfintire de biserica la Dobromir Deal

Sambata, 30 august, incepand cu ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va resfinti biserica „Sf. Gheorghe” din localitatea Dobromir Deal.

La ora 12.00, dupa Sfanta Liturghie, IPS Teodosie va oficia slujba de pomenire a IPS Lucian, Arhiepiscopul Tomisului, la implinirea a 10 ani de la trecerea la cele vesnice.

La initiativa mocanilor veniti din Transilvania, in anul 1906 mesterul Atanase Cosma, din Macedonia, a inceput lucrarile de constructie a bisericii, finalizate in anul 1923. Pictura a fost realizata in stil neobizantin de catre pictorul tulcean, Vasile Margarit. Un an mai tarziu, in 1924, biserica „Sfantul Gheorghe” a fost sfintita de Preasfintitul Ilarie, Episcopul Constantei.

Trecerea anilor si-a pus amprenta asupra locasului de cult, asa ca, in ultimii patru ani, pr. Nicolae Anei a coordonat lucrarile de reparatie ale bisericii. In demersul sau a fost sprijinit de primarul comunei, Eugen Iliescu. Credinciosii prezenti la sambata la slujba de resfintire a bisericii se pot inchina si la moastele sfintilor: Constantin si Elena, Gheorghe si Filip.

Biroul de Comunicare


.

27 August 2014

Vizualizari: 176

Voteaza:

Sfintire de biserica la Dobromir Deal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE