Sfintire de biserica la Felmer, judetul Brasov

Comunitatea din Felmer, judeţul Braşov, a trăit clipe de mare bucurie spirituală în Duminica a 16-a după Rusalii, când biserica parohială din localitate a fost sfinţită de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraş 1, Marcel Dobrea şi mai mulţi slujitori ai sfintelor altare din Sibiu şi din parohiile învecinate, a târnosit locaşul de cult cu Sfântul şi Marele Mir şi cu apă sfinţită, a rezidit Sfânta Masă şi a aşezat moaşte în piciorul acestea, binecuvântând toate lucrările efectuate la biserica făgărăşeană.

După slujba de sfinţire a urmat liturghia arhierească, în cadrul căreia, ierarhul l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Florin Maredavid, iar diaconul Daniel Puia Dumitrescu a fost hirotonit preot pentru Parohia Ghimbav I, judeţul Braşov. Ierarhul a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, a Pildei talanţilor şi i-a felicitat pe credincioşi, preotul paroh şi autorităţile locale pentru eforturile depuse în ultimii ani de a renova şi înfrumuseţa locaşul de cult.

“Este o parohie de oameni credincioşi care s-au sacrificat pentru ca biserica lor să fie întreţinută şi au dorit împreună cu preotul lor ca să se aşeze în Sfânta Masă moaşte, pentru că nu au existat mărturii ale sfinţirii bisericii şi nici semne că această biserică a fost sfinţită de arhiereu. Am împlinit astăzi această lucrare şi Îi mulţumim lui Dumnezeu şi ocrotitorului ei, Sfântul Ierarh Nicolae pentru această zi deosebită”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

La final, preotul paroh Marius Demeter a fost hirotesit iconom, iar Adunarea şi Consiliul parohiale, Primăriei comunei Şoarş şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire din partea IPS Mitropolit Laurenţiu. Părintele Demeter i-a mulţumit ierarhului pentru vizita pastorală şi pentru binecuvântarea adusă în comunitate prin sfinţirea bisericii şi i-a oferit în dar o icoană.

Biserica “Sfântul Nicolae” din Felmer a fost zidită la 1834, pe locul unei vechi biserici din lemn, iar în ultimii ani a fost schimbat iconostasul, s-au înfrumuseţat strănile şi mobilierul şi s-a înfrumuseţat interiorul.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

12 Februarie 2016

Vizualizari: 409

Voteaza:

Sfintire de biserica la Felmer, judetul Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE