Sfintire de biserica in Parohia Pestisani

Credinciosii Parohiei gorjene Pestisani au participat in numar mare la slujba de sfintire a Bisericii cu hramurile „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” si „Sfanta mucenita Alexandra”. Evenimentul a avut loc sambata, 5 noiembrie, si s-a bucurat de prezenta Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.

Peste doua sute de parohieni din comuna Pestisani, judetul Gorj, au participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiate sambata, 5 noiembrie, de IPS Parinte Irineu, inconjurat de un sobor numeros de preoti si diaconi. Evenimentul a inceput cu slujba de tarnosite a noului locas de inchinare.

„Invierea face parte din viata noastra”

In cuvantul de invatatura rostit la finalul Sfintei Liturghii, IPS Parinte Mitropolit a invatat pe credinciosilor prezenti despre sensul vietii noastre si despre importnta vietii vesnice pentru credincios.

Ierarhul nostru a aratat ca, dupa moarte, sufletul intra intr-o noua existenta, care va fi rasplatita dupa faptele savarsite in aceasta viata. „Sfanta Scriptura ne spune ca la glasul arhanghelului si la trambita lui Dumnezeu cei drepti vor iesi din morminte spre invierea vietii, iar pacatosii spre invierea osandirii. Invierea face, deci, parte din viata noastra pentru ca Dumnezeu nu este al celor morti, ci al celor vii. El se bucura de noi, mai ales atunci cand suntem in preajma Sa, asa cum ne spune psalmistul. Dar, sufletele dreptilor sunt si in mana lui Dumnezeu si niciodata stricaciunea nu se poate atinge de ele. In lumea aceasta sufletul se manifesta in trup. De aceea putem vedea pe fata omului: intelepciunea, credinta sau faptele bune, caracteristici ale sufletului curat si luminat de lumina credintei. Deci, dupa ce omul trece din viata aceasta in viata de dincolo trupul sau se va vedea prin suflet, adica el se va arata ca o faclie purtatoare de lumina si se va bucura impreuna cu trupul. Ar fi fost nedrept ca sufletul sa se bucure in ceruri si trupul sa zaca in mormant, pentru aceasta Dumnezeu nu va lasa ca sufletul sa ramana departe de trup prea mult, ci la sfarsitul veacurilor, El va porunci ca sufletul sa se uneasca cu trupul si sa primeasca ceea ce i se cuvine, dupa faptele sale”, a spus IPS Parinte Irineu.

Biserica „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” si „Sfanta Alexandra” a fost ctitorita spre pomenirea Alexandrei, fiica ctitorilor Gheorghe si Steluta Nicoltioiu, trecuta la Domnul la varsta de numai 21 de ani.

Pentru osteneala depusa la finalizarea lucrarilor, IPS Parinte Mitropolit a acordat mai multe gramate de multumire: preotului paroh Pantelimon Chiata, inginerului Gheorghe Nicoltoiu, arhitectului Tudor Ragalie, inginerului Toma Ciuca si enoriasului Aristotel Bojinca.

Diac. Ionita Apostolache
Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

07 Noiembrie 2011

Vizualizari: 295

Voteaza:

Sfintire de biserica in Parohia Pestisani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE