Sfintire de racla la Biserica Bucur Ciobanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit marți, 1 august 2017, racla ce adăpostește fragmente din moaștele Sfinților Atanasie și Chiril, care se află la Biserica Bucur Ciobanul, una dintre cele mai vechi biserici din Capitală.

Cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre viața acestor doi mari ierarhi,. În cuvântul său, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că sfinții sunt adevărații prieteni ai creștinilor, informează Trinitas tv.

Noi ne facem prieteni în această lume, dar uităm să ne împrietenim cu sfinții. De aceea, fericiți sunt preoții și credincioșii care au prieteni adevărați în cer pentru că prietenia lor ne ajută întotdeauna, a spus PS Timotei.

Potrivit părintelui paroh Ionuț Bărbulescu, racla a fost dăruită parohiei de Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolit de Durostorum (Bulgaria) și adusă de părintele arhimandrit Zenovie Grigore, starețul Mănăstirii Nechit din județul Neamț.
________________________________________
Situată în vecinătatea Mănăstirii Radu Vodă, biserica ocrotită de Sfinții Atanasie și Chiril a fost salvată de la demolările din perioada comunistă.
Andrei Pau
Sursa: basilica.ro

.

03 August 2017

Vizualizari: 312

Voteaza:

Sfintire de racla la Biserica Bucur Ciobanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE