Sfintirea antimiselor in Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Luni, 23 August 2010, Preasfintitul Parinte Vincentiu a oficiat la Catedrala Episcopala „Inaltarea Domnului” din Slobozia, Slujba Sfintirii Antimiselor, urmata de Sfanta Liturghie. Sfintele Antimise, vor fi daruite tuturor celor 377 de parohii, filii, capele militare, manastiri si schituri din Episcopia Sloboziei si Calarasilor, urmand a se savarsi pe ele Sfanta Liturghie. Preotul primeste antimisul de la Episcopul sau, a carui semnatura garanteaza nu numai existenta unei comunitati euharistice locale, ci si comuniunea sacramentala ce exista intre el si preot. Antimisele se sfintesc prin ungerea cu Sfantul si Marele Mir, stropire cu Aghiasma Mare si apa de trandafir si poarta semnatura Episcopului.

Antimisul este unul dintre cele mai importante obiecte liturgice si fara acesta nu se poate oficia Sfanta Liturghie.

In biserica, el se pastreaza in altar, pe Sfanta Masa, sub Sfanta Evanghelie, iar cand Sfanta Liturghie se oficiaza in aer liber, Antimisul tine locul Sfintei Mese. Este confectionat din panza de in sau matase, in forma dreptunghiulara si simbolizeaza mormantul Mantuitorului.

Prima sfintire a Antimiselor din Episcopia Sloboziei si Calarasilor avut loc in data de 17 iulie 1994, la Manastirea „Sfintii Voievozi” din Slobozia.

Biroul de Presa al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor
 

.

25 August 2010

Vizualizari: 227

Voteaza:

Sfintirea antimiselor in Episcopia Sloboziei si Calarasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE