Sfintirea bisericii din catunul Recele, protopopiatul Nasaud

Biserica din catunul Recele, apartinatoare a parohiei Ilva Mare din protopopiatul Nasaud a fost sfintita astazi, 18 mai 2014, de IPS Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Slujba de sfintire a debutat la ora 8: 30. La intrarea in localitate ierarhul a fost intampinat de fiii satului, iar in fata bisericii, de un sobor de 16 preoti alaturi de care a oficiat sfintirea locasului de cult si Sf. Liturghie.

Aproximativ 2000 de oameni au luat parte la slujba, intre care si oficialitati locale si judetene.

In cuvantul de invatatura, IPS Parinte Andrei a evidentiat importanta Sf. Impartasanii cu Trupul si Sangele Mantuitorului, pe care a numit-o apa cea vie: “Atunci cand Domnul Hristos a fost pironit pe cruce si unul dintre ostasi a impuns coasta Lui, a iesit sange si apa. Sangele Sf. Impartasanii si apa Sf. Botez. Sf. Imparasanie este apa cea vie din care nutrindu-ne nu vom mai flamanzi si nu vom mai inseta in veac”.

Raspunsurile la slujba au fost date de corul de maici de la Manastirea ”Schimbarea la Fata” de la Ilva Mare.

La final, preotii parohiei Ilva Mare, Cristian Lupsan si Solovastru Danila, au fost ridicati la rangul de iconom stravrofor. Totodata, IPS Parinte Andrei a acordat ctitorului Grigore Ureche, Crucea Trainsilvana si diplome de aleasa cinstire tuturor celor care s-au implicat in constructia locasului de cult.

Biserica din catunul Recele a parohiei Ilva Mare a fost construita in 2009, iar intre anii 2011-2012 s-au desfasurat lucrarile de finisare.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa; radiorenasterea.ro

.

18 Mai 2014

Vizualizari: 604

Voteaza:

Sfintirea bisericii din catunul Recele, protopopiatul Nasaud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE