Sfintirea bisericii din Parohia buzoiana Boboc

Biserica avand hramurile „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ si „Sfintii Martiri Brancoveni“, din Parohia buzoiana Boboc, a fost sfintita duminica, 31 august 2014.

Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

„Nu este suficient sa infrumusetati biserica in interior si in exterior. Cel mai important lucru este sa insufletiti biserica-locas de cult cu prezenta dumneavoastra in ea, a credinciosilor acestei enorii, care sunteti Biserica vie – madulare vii ale Trupului tainic al lui Hristos. Capul Bisericii este Hristos. El se afla permanent pe Sfanta Masa si la carma acestei corabii, adica a Bisericii, iar fratiile voastre aveti datoria – daca vreti sa fiti salvati sau mantuiti – sa ramaneti in corabie si sa cercetati totdeauna Casa lui Dumnezeu, participand, in primul rand, la Sfanta Liturghie si apoi la toate celelalte slujbe sfinte, care se savarsesc in principalele momente ale vietii unui crestin“, a precizat Inaltpreasfintia Sa, la sfarsitul randuielii de sfintire a locasului de rugaciune.

La slujbe a participat un numar insemnat de credinciosi din parohie si din imprejurimi. Toti cei prezenti au avut posibilitatea, dupa traditie, sa treaca prin Sfantul Altar si sa se inchine.

Locasul de cult al Parohiei Boboc a fost ridicat in anul 1912, pe fundatia unei biserici mai vechi, din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. In perioada 1954-1964, s-au adaugat cele doua abside laterale, precum si pridvorul. Ultimele lucrari de restaurare si infrumusetare au fost realizate in cursul acestui an.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro
 

.

01 Septembrie 2014

Vizualizari: 129

Voteaza:

Sfintirea bisericii din Parohia buzoiana Boboc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE