Sfintirea bisericii Schitului Bazna

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a sfinţit biserica Schitului “Naşterea Maicii Domnului” din staţiunea Bazna, judeţul Sibiu. Locaşul de cult ridicat în ultimii ani în incinta casei de odihnă construită de Mitropolitul Nicolae Bălan poartă hramul Naşterii Maicii Domnului şi a fost ctitorit de familia ing. Mircea Simion şi Căliniţa Vescan. Piatra de temelie a fost aşezată pe 9 aprilie 2010, iar în anii următori a fost ridicat locaşul de închinare, apoi au fost efectuate lucrările de pictură şi de împodobire cu mobilier şi obiecte liturgice.

Cei doi ierarhi au târnosit biserica schitului prin ungere cu Sfântul şi Marele Mir şi prin stropire cu apă sfinţită, iar mai apoi au oficiat întreaga rânduială de sfinţire a unei noi biserici. După slujba de sfinţire, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a explicat celor prezenţi rânduiala de târnosire a unui locaş de cult, iar mai apoi le-a mulţumit ctitorilor şi le-a oferit distincţia “Crucea şaguniană pentru laici”. Credincioşii veniţi în număr mare au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar şi să cinstească moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu. De asemenea, biserica schitului de la Bazna a primit în dar o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Andrei Şaguna şi cu părticele din moaştele altor sfinţi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul de vară al schitului, în soborul slujitor aflându-se exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, ieromonahi, protopopul de Mediaş, Ovidiu Găban şi preoţi de la parohiile învecinate.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de PS Episcop Ilarion Făgărăşanul. Ierarhul a vorbit despre cinstirea deosebită adusă Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă prin praznicele închinate Sfintei Fecioare.

La final, IPS Mitropolit Laurenţiu a mulţumit ctitorilor şi binefăcătorilor Schitului Bazna pentru eforturile depuse în aceşti ani şi i-a îndemnat pe credincioşi să fie în continuare alături de cele două maici ale aşezământului monahal.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

10 Septembrie 2015

Vizualizari: 112

Voteaza:

Sfintirea bisericii Schitului Bazna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE