Sfintirea Catedralei din Negresti-Oas

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a sfintit, duminica, 1 iulie 2012, inconjurat de un sobor format din 15 ierarhi membri ai Sfantului Sinod, preoti si diaconi, si in prezenta a mii de credinciosi, Catedrala cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor din orasul Negresti-Oas, judetul Satu-Mare.

Dupa slujba de sfintire, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a rostit un cuvant de invatatura in care a aratat importanta construirii unei biserici pentru viata credinciosilor ortodocsi: ”Am sfintit aceasta Catedrala noua si frumoasa. Potrivit traditiei noastre ortodoxe romanesti in ziua sfintirii unei biserici toti credinciosii ortodocsi, barbati si femei, primesc binecuvantarea de a intra in Sfantul Altar pe usa dinspre miaza-noapte, saruta Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa si in taina se roaga, zicand: Sfinteste Doamne viata noastra asa cum a fost sfintita aceasta biserica. Rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca bucuria de a fi ctitori, binefacatori si miluitori, pentru ca tot ceea ce facem pentru Biserica lui Hristos este rasplatit de El. Hristos a imprumutat de la noi mainile noastre si priceperea noastra ca sa construim catedrala si aceasta demnitate de a deveni mainile lui Hristos sau ale Sfintei Treimi pentru a construi o biserica sfintita, Casa a Sfintei Treimi, este una dintre cele mai mari demnitati de slujire in lumea aceasta pentru un om. Tuturor va dorim pacea si bucuria sfintilor, ajutor de la Dumnezeu, sanatate si mantuire”.

La final, Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul, Episcop-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului a dat citire Hrisovului de sfintire a Catedralei din Negresti-Oas.

Sursa: basilica.ro
 

.

01 Iulie 2012

Vizualizari: 466

Voteaza:

Sfintirea Catedralei din Negresti-Oas 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE