Sfintirea Drapelului la Catedrala mitropolitana din Sibiu

La Catedrala mitropolitană din Sibiu a avut loc ceremonia de sfințire a drapelului care va fi arborat luni, 26 iunie, pe catargul din Piața Mare. Slujba de sfințire a fost în seara Duminicii a 3-a după Rusalii de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului împreună cu un sobor slujitor. Drapelul a fost adus la Catedrala mitropolitană de militari de la Academia Forțelor Terestre „Nicole Bălcescu” din Sibiu, iar la finalul slujbei religioase drapelul a fost oferit preotului militar Florin Pavel și așezat apoi de ierarh pe masa Sfântului Altar.

„Drapelul României este un obiect sacru, iar credincioșii îl prețuiesc, îl respectă și invocă pogorârea harului lui Dumnezeu peste el pentru a ne întări pe noi cei care îl sărutăm și ne amintim de simbolurile celor trei culori.

Albastrul simbolizează cerul care ne dă nouă mărturia veșniciei și ne aduce aminte că trăim aici ca să continuăm viața în veșnicie, apoi culoarea galbenă este legată tot de sfințenie dar și de darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra noastră, iar roșul simbolizează fiorul credinței, dar este și mărturia iubirii atâtor eroi ai neamului nostru care și-au dat viața pentru glie”, a spus ierarhul.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

26 Iunie 2017

Vizualizari: 484

Voteaza:

Sfintirea Drapelului la Catedrala mitropolitana din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE