Sfintirea iconostasului bisericii din Borzesti

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, a sfintit joi, 14 iulie, iconostasul bisericii din Borzesti, filie a Parohiei Petrestii de Sus din Protopopiatul Turda. Fiind construita din piatra, biserica din sat nu a avut initial un iconostas, pana cand vechiul preot paroh Calin Hirsan a facut demersuri in urma carora s-a primit un iconostas.

Actualul paroh, parintele Calin Hruban, a finalizat procesul de restaurare a iconostasului, avandu-i alaturi pe credinciosii parohiei. „Am continuat munca parintelui Hirsan si, cu sprijinul parintelui Dorin Sas din Turda si al credinciosilor din zona, am reusit sa reconditionam acest iconostas si sa ajungem sa-l resfintim, bucurandu-ne de prezenta Preasfintitului Vasile Somesanul”, a declarat parintele Calin Hruban.

Biserica din satul Borzesti a fost construita in secolul al XVIII-lea, de catre localnicii din Turda si din agoniseala celor din sat.

Comunitatea este destul de mica, dar este foarte activa, fiind considerata de preotul paroh „un stalp al crestinatatii si un stalp de baza in zona muntoasa”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

15 Iulie 2011

Vizualizari: 436

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE