Sicriul cu trupul Inaltpreasfintitului Parinte Pimen a ajuns la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava

Sicriul cu trupul Inaltpreasfintitului Parinte Pimen a ajuns miercuri seara la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava. Sicriul sigilat a fost intampinat de Mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei, Mitropolitul Teofan a oficiat un trisaghion in curtea manastirii, impreuna cu Episcopul vicar Damaschin Dorneanul. Dupa aceasta slujba, sicriul a fost dus in biserica, locul in care credinciosii isi pot lua ramas bun. Slujba de inmormantare va avea loc vineri, 22 mai, ora 12.00. Trupul neinsufletit al Inaltpreasfintitului Parinte Pimen va fi despus in mormantul pregatit de el, la Manastirea Sihastria Putnei.

Inaltpreasfintitului Parinte Pimen a trecut la cele vesnice, miercuri, 20 mai 2020, in jurul orei 0:50, la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

Iulian Predescu

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe Arhiepiscopiei îndoliate a Sucevei și Rădăuților, miercuri, 20 mai 2020, în contextul plecării la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen:

Membrilor Consiliului Eparhial şi ai Adunării Eparhiale,
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților

Hristos a înviat!

Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea din această viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ierarh venerabil al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arhipăstor misionar şi harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti şi al monumentelor istorice bisericeşti.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Arhiepiscopii a Sucevei şi Rădăuţilor, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru eparhia îndoliată,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Pe aceeaşi temă

21 Mai 2020

Vizualizari: 515

Voteaza:

Sicriul cu trupul Inaltpreasfintitului Parinte Pimen a ajuns la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

inaltpreasfintitul pimen

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE