Simbolistica Luminii Pascale la Catedrala Arhiepiscopala din Roman

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la Catedrala Arhiepiscopala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, s-a desfasurat sambata, 24 mai, Simpozionul National “Simbolistica Luminii Pascale si rolul educatiei religioase in dezvoltarea religioasa a copiilor”. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, Primaria Municipiului Roman, Clubul Copiilor Roman, Scoala Gimnaziala Trifesti si Asociatia Corala ”Adoramus”.

Debutul acestei manifestari a fost marcat de binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, iar deschiderea i-a apartinut dnei prof. Magdalena Gheorghita, care a si prezentat simpozionul in imagini si cuvinte. Au urmat momentele corale secundate de cuvantari ale distinsilor invitati. In atmosfera inaltatoare a evenimentului cultural-duhovnicesc, participantii s-au bucurat de pregustarea unor cuvantari deosebite legate de Lumina Pascala, de personalitatile culturale, cadrele didactice ale urbei romascane, precum si de exprimarea prin cantare si culoare.

In final, Preasfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura, evidentiind rolul educatiei religioase in familie, dar si in institutiile de invatamant, ca premisa a unei vieti crestine in societate. Totodata, ierarhul a acordat Diploma de excelenta distinsilor profesori care s-au ocupat de educatia religioasa si artistica a copiilor.

Sursa: epr.ro

.

26 Mai 2014

Vizualizari: 689

Voteaza:

Simbolistica Luminii Pascale la Catedrala Arhiepiscopala din Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE