Simpozion international in Episcopia Severinului si Strehaiei

Episcopia Severinului si Strehaiei, in parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova, desfasoara in perioada 03 - 06 iunie 2013, simpozionul international cu tema  “Marturisire, Cinstire si Recunostinta”, sub genericul  "Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate”, editia a VI-a.

Ceremonia de deschidere a manifestarii va avea loc luni, 03 iunie, a.c., incepand cu ora 10.00,  in  sala de festivitati a Hotelului Severin din Drobeta Turnu Severin, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Acad.

Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei si Decanul Facultatii de Teologie din Craiova.
 
Vor participa cu prelegeri ierarhi, profesori de teologie, de istorie, etnologi si cercetatori de prestigiu din Romania, Serbia si Republica Moldova.
 
Comunicarile de anul acesta se incadreaza in mai multe sfere tematice: 2013 - "Anul omagial al Sf. Imparati Constantin si Elena”, Anul comemorativ ,"Dumitru Staniloae” -  110 ani de la nasterea sa si 20 de ani de la trecerea sa la cele vesnice, Cinstirea Sfintei Cruci,  Aniversari (personalitati, parohii, manastiri, localitati).
 
In cadrul simpozionului vor fi prezentate  lucrari care vor reliefa urmarile Edictului de la Mediolan, convertirea Sfantului Imparat Constantin cel Mare la crestinism, aspecte privitoare la promovarea valorilor crestine, precum si promulgarea de legi si canoane favorabile demnitatii umane.
 
De asemenea, vor avea loc lansari de carte, printre care si nr. 5 al volumului "Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate”.
 
Prin organizarea simpozionului anual se are in vedere promovarea valorilor culturii si educatiei crestin-ortodoxe in cuprinsul Episcopiei Severinului si Strehaiei, urmarindu-se intensificarea trairii religioase, aprofundarea cunoasterii istoriei si culturii mehedintene.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Iunie 2013

Vizualizari: 169

Voteaza:

Simpozion international in Episcopia Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE