Simpozion la Sibiu despre Sfantul Andrei Saguna

Colegiul National Pedagogic “Andrei Saguna” din Sibiu a gazduit sambata, 12 noiembrie, simpozionul “Andrei Saguna: spiritualitate si cultura”, la care au participat peste 20 de elevi de la liceele din cetatea transilvana. Manifestarea a fost organizata cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, prin colaborarea dintre Departamentul pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului cu Inspectoratul Judetean Scolar Sibiu si colegiul amintit. Scopul organizarii unui astfel de eveniment a fost acela de a constientiza elevii din liceele sibiene asupra rolului deosebit pe care l-a avut sfantul in istoria poporului roman si in special, in viata ardelenilor. Initiativa de a organiza un astfel de eveniment a venit din partea elevilor de la Colegiul National “Andrei Saguna”, iar Arhiepiscopia Sibiului a raspuns cererii acestora de a participa la un simpozion religios.

Elevii au fost premiatia la sfarsit, alaturi de cei care au participat la concursul “Sf. Andrei Sagua, o viata in slujba Bisericii”.

Simpozionul a fost deschis printr-o slujba de Te-Deum oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului si un sobor de preoti. La sfarsitul slujbei religioase, ierarhul a vorbit elevilor despre Sfantul Ierarh Andrei Saguna si a transmis mesajul de binecuvantare al IPS Mitropolit Laurentiu. Au fost prezenti la simpozion coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, parintele Vasile Dariciuc, inspectorul de religie din cadrul eparhiei amintite, Sorin Joanta si directoarea liceului, Rodica Talnariu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

14 Noiembrie 2011

Vizualizari: 456

Voteaza:

Simpozion la Sibiu despre Sfantul Andrei Saguna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE