Simpozionul International 'Dumitru Staniloae'

La Iaşi se va derula în perioada 12-14 mai cea de-a IV-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae“. Evenimentul este organizat de Facultatea Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi va avea tema „Teologie și pedagogie. Identitate specifică și responsabilitate comună în actul educației“.

Simpozionul este inclus în seria manifestărilor dedicate anului omagial al Educației religioase a tineretului creștin ortodox. Vor fi prezenți la Iași peste 50 de invitați din țară și străinătate, care vor susține referate pe secțiuni.

Simpozionul se va încheia sâmbătă după amiază cu un concert de muzică psaltică, susținut în Catedrala Mitropolitană din Iași. Mai multe detalii despre manifestarea științifică ne-a oferit părintele profesor univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”: „Ca în fiecare an, vom avea oaspeți din străinătate, dar și din țară, de la facultăți de Teologie importante. Din străinătate vom avea doi oaspeți din Grecia, dar și din Franța, Marea Britanie, Austria și țara-soră și vecină Republica Moldova. Din țară, vor susține comunicări profesori de la București, Sibiu, Cluj, Craiova, Alba-Iulia, Oradea. Vor fi prezentate puncte de vedere privitoare atât la teologie, cât și la pedagogie, și la modul cum cele două discipline pot merge împreună; o componentă importantă a discuțiilor o va constitui teologia, respectiv pedagogia, în viziunea și în lucrarea Părintelui Dumitru Stăniloae, având în vedere că el a fost mai întâi profesor și apoi rector al Academiei Andreiene, după cum a fost profesor și la Institutul Teologic din București mai mulți ani de zile, având o activitate didactică și pedagogică foarte importantă. Chiar eu personal voi vorbi despre «Activitatea Părintelui Dumitru Stăniloae ca părinte teolog și pedagog – model pentru profesorii de Teologie de astăzi»”.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc astazi, la ora 9:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și a rectorului Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Vor urma apoi prezentările de lucrări pe secțiuni, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”.

 

.

12 Mai 2016

Vizualizari: 60

Voteaza:

Simpozionul International 'Dumitru Staniloae' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE