Sinaxa in Mitropolia Munteniei si Dobrogei

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel se va intalni maine, 25 septembrie 2012, cu ierarhii, staretii si staretele din Mitropolia Munteniei si Dobrogei. Sinaxa va avea loc la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Tema discutiilor va fi „Misiunea monahismului in viata Bisericii azi”.

Mai multe informatii a oferit pentru Radio TRINITAS Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor: „Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va adresa staretilor si staretelor manastirilor din Mitropolia Munteniei si Dobrogei un cuvant de invatatura. De asemenea, ceilalti ierarhi din eparhiile mitropoliei Munteniei si Dobrogei vor adresa sfaturi duhovnicesti participantilor la sinaxa.

In cadrul sinaxei va fi prezentat volumul Sfantul Voievod Neagoe Basarab - ctitor de biserici si cultura romaneasca, tiparit cu prilejul implinirii a 500 de ani de la intronizarea Sfantului Neagoe Basarab ca domnitor al Tarii Romanesti. Volumul cuprinde studii referitoare la viata si lucrarea acestui mare si sfant voievod al Tarii Romanesti”.

Sursa:basilica.ro

.

24 Septembrie 2012

Vizualizari: 241

Voteaza:

Sinaxa in Mitropolia Munteniei si Dobrogei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE