Sinaxa monahala a staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Joi, 15 decembrie 2011, a avut loc la Manastirea Tudor Vladimirescu Sinaxa conducerilor manastirilor din Arhiepiscopia Dunarii de Jos sub protia IPS Parinte Casian, cu participarea staretilor, staretelor, duhovnicilor, ieromonahilor si personalului administrativ din cele 10 obsti monahale.

Sinaxa monahala a inceput, dupa cum se cuvinea, prin savarsirea Sfintei Liturghii in biserica manastirii de catre ierarhul Dunarii de Jos, raspunsurile la strana fiind date de corul Manastirii Vladimiresti.

In predica Sa Inaltpreasfintitul a punctat importanta unei astfel de intaliniri care arata ca monahii sunt toti frati ai lui Hristos, desi traiesc in locuri separate, in manastiri mai apropiate sau mai indepartate, traind in conditii mai bune sau mai dificile.

A urmat apoi o slujba de pomenire pentru parintele protosinghel Artemie, fost duhovnic al manastirii. Au mai fost pomeniti deasemenea toti monahii si monahiile din manastirile eparhiei trecuti la Domnul.A urmat intalnirea propriu-zisa in sala staretiei din cadrul manastirii unde s-au dezbatut probleme administrative si duhovnicesti legate de viata din manastire. S-a discutat despre pravila de rugaciunea in viata fiecarui monah si despre curentul tot mai puternic al secularizarii care patrunde uneori si in manastiri.

Sursa: edj.ro

.

17 Decembrie 2011

Vizualizari: 208

Voteaza:

Sinaxa monahala a staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE