Sinaxa cu staretii, staretele si duhovnicii din Arhiepiscopia Alba Iuliei

La Manastirea de la Ramet a avut loc astazi, 07 august, intalnirea anuala a staretilor, staretelor si duhovnicilor de la manastirile Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

Intalnirea a debutat la ora 10:00 cu oficierea Slujbei Te Deum.

De la ora 10.30 a avut loc sustinerea prelegerii de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu, urmata de discutii pe marginea temei „Viata monahala, un martiriu nevazut si plin de har”. De asemenea au fost discutate probleme duhovnicesti si administrative si alte probleme de actualitate cu care se confrunta mediul monahal. Sinaxa a fost condusa de ierarhul nostru, insotit de parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor din eparhia noastra, la ea participand toti staretii, staretele si duhovnicii din toate manastirile si schiturile Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

„Aceasta consfatuire cu staretii staretele si parintii duhovnici, se organizeaza o data pe an, conform hotararii Sfantului Sinod din sedinta de lucru din 05-06 iulie 2005, pentru analizarea problemelor specifice, schimbul de experiente duhovnicesti si adoptarea de masuri adecvate, in scopul imbunatatirii si vietii monahale. Se stie ca monahismul a avut intotdeauna un rol important in viata Bisericii si a fost considerat pe buna dreptate un autentic bastion al ortodoxiei, un loc de referinta in ceea ce priveste fidelitatea fata de duhul si credinta parintilor nostri” a precizat parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor din eparhia noastra.

Sursa: reintregirea.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 August 2014

Vizualizari: 157

Voteaza:

Sinaxa cu staretii, staretele si duhovnicii din Arhiepiscopia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE