Sinod Mitropolitan la Resedinta Patriarhala

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a prezidat, luni, 30 septembrie 2013, lucrarile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei. Sedinta s-a desfasurat la Resedinta Patriarhala din Bucuresti.

In deschidere, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mentionat, intre punctele aflate pe ordinea de zi, necesitatea alcatuirii unui comitet coordonator pentru editarea albumului general referitor la ctitoriile Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu: „Anul 2014 este si an comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni.

Acest album este urmarea hotararii Sinodului mitropolitan din 20 mai 2013 pentru realizarea albumului general referitor la ctitoriile Sfantului Constantin Brancoveanu in Tara Romaneasca. Am considerat ca acestea trebuie puse toate intr-un singur volum pentru ca Mitropolia Munteniei si Dobrogei impreuna cu Mitropolia Olteniei formeaza Tara Romaneasca. Asa cum s-a facut atunci un volum mare pentru domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti trebuie si acum sa facem un album general referitor la ctitoriile Sfantului Constantin Brancoveanu in Tara Romaneasca”.

Dupa cum informeaza Radio TRINITAS, printre subiectele aflate pe agenda dezbaterilor au mai fost definitivarea textului pentru slujba Sfintilor Ioan Casian si Gherman din Dobrogea si prezentarea rapoartelor financiar-contabile ale eparhiilor din Mitropolie.

Sursa: basilica.ro

.

30 Septembrie 2013

Vizualizari: 190

Voteaza:

Sinod Mitropolitan la Resedinta Patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE