Slujba Arhiereasca la Biserica 'Sfantul Nicolae' Oltenita

Duminica, 10 iulie 2011, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a fost prezent in mijlocul credinciosilor din Parohia „Sfantul Ierarh Nicolae” din Oltenita, Protopopiatul Oltenita.

Sub protia Preasfintiei Sale, la Sfanta Liturghie au participat Preacucernicul Parinte Consilier Daniel Enascu, Preacucernicul Parinte Marian Necula, Protopop de Oltenita, un sobor de preoti si diaconi.

Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a hirotesit sachelar pe parintele Nicolae Trusca de la Parohia Negoiesti, Protopopiatul Oltenita, pentru misiunea sociala, administrativa, economica si culturala savarsita in parohia pe care o pastoreste.

La momentul predici Preasfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura la pericopa evanghelica a zilei, despre minunea vindecarii slugii sutasului din Capernaum, in care este evidentiata o credinta vie, infratita cu o alta virtute nepretuita si anume smerenia. Sutasul, care era inchinator la idoli, nu alearga la vrajitori, la fermecatori sau descantatori, cum fac multi crestini in zilele noastre; el alearga la Hristos.

Sa avem credinta ortodoxa, dar sa fie tare ca si a sutasului, ca sa dobandim imparatia lui Dumnezeu.

Sursa: sf-esc.ro

.

12 Iulie 2011

Vizualizari: 740

Voteaza:

Slujba Arhiereasca la Biserica 'Sfantul Nicolae' Oltenita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE