Slujba arhiereasca la Capela Spitalului Judetean Calarasi

Duminica, 8 decembrie 2013, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie la Capela „Sfantul Mare Mucenic Pantelimon” a Spitalului Judetean Calarasi.
In soborul slujitorilor au fost preacucernicii parinti consilieri: Daniel Florin Enascu, Manuel Rusu, Florin Ionescu si Nicusor Silviu Dascalu, preacucernicul parinte Ramon Eugen Ilie, Protopopul de Calarasi, preoti si diaconi.

In cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Vasile Viorel Dinu pe seama parohiei „Sfanta Mucenita Anastasia” din Calarasi, Protopopiatul Calarasi si intru diacon tanarul teolog Marius Dante Negoita pe seama parohiei Stejaru, Protopopiatul Slobozia.

La momentul predicii, Preasfintia Sa a talcuit pericopa evanghelica a vindecarii femeii celei garbove si a vorbit despre praznuirea Duminicii ca zi a Invierii, zi in care suntem chemati sa participam la Sfanta Liturghie si sa laudam pe Dumnezeu prin faptele noastre.

L-a felicitat pe parintele capelan Ciprian Parvulescu pentru lucrarea jertfelnica pe care o savarseste in Spitalul Judetean din Calarasi.



La sfarsitul Sfintei Liturghii a daruit copiilor prezenti la slujba o cruciulita, iar credinciosilor prezenti in biserica o iconita cu Sfantul Mare Mucenic Pantelimon.

Dupa slujba Preasfintia Sa a vizitat parohiile „Sfanta Mucenita Anastasia” si Modelu din Protopopiatul Calarasi.

Sursa: sf-esc.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Decembrie 2013

Vizualizari: 771

Voteaza:

Slujba arhiereasca la Capela Spitalului Judetean Calarasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE