Slujba de canonizare a Sfantului Simion Stefan la Alba Iulia

Duminica, 30 octombrie, in Catedrala Reintregirii va avea loc slujba de canonizare a Sfantului Simion Stefan, mitropolit al Ardealului pe parcursul secolului al XVII-lea.

La ceremonialul religios va participa Patriarhul BOR Daniel si o serie de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, fiind asteptati sa participe mii de pelerini.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat in sedinta din 21 iulie 2011 canonizarea mitropolitilor Transilvaniei Simion Stefan(data de pomenire 24 aprilie) si Andrei Saguna(zi de pomenire 30 noiembrie) la propunerea sinoadelor celor doua mitropolii ale Ardealului.

De numele mitropolitului Simion Stefan se leaga primele traduceri integral in Limba romana, la Alba Iulia, ale Noului Testament in 1648 cunoscut sub numele de “Noul Testament de la Balgrad” si Psaltirei in 1651.

Cu ocazia canonizarii mitropolitului Simion Stefan, cu o zi inainte de slujba canoniiarii, la Catedrala Reintregirii va fi adus capul Sfantului Apostol Andrei, cunoscut ca Apostolul romanilor. Credinciosii se vor putea inchina capului Sfantului Andrei pana in dupa-amiaza zilei de 31 octombrie, cand moastele vor lua drumul capitalei iar mai apoi al Greciei.

Sursa: Radio Reintregirea
 

26 Octombrie 2011

Vizualizari: 1063

Voteaza:

Slujba de canonizare a Sfantului Simion Stefan la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE