Slujba de pomenire la un an de la trecerea la Domnul a Inaltpreasfintitului Nicolae Corneanu

Cu nădejde în mila şi bunătatea lui Dumnezeu, anunţăm că, în ziua de duminică 27 septembrie a.c. la Catedrala mitropolitană din Timişoara se va oficia de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie începând cu ora 9,30 urmată de slujba de pomenire la un an de la trecerea la Domnul a vrednicului şi iubitului nostru ierarh, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, cel care a păşit spre Împărăţia Cerurilor la 28 septembrie 2014. Tot cu acest prilej se vor prezenta în catedrala mitropolitană şi volumele: ,,In memoriam, Dr.Nicolae Corneanu Mitropolitul Banatului (1923-2014)” şi ,,Noapte cu îngeri. Poeme – rugăciuni pentru Părintele Mitropolit Nicolae” apărute la Editura eparhială Învierea, precum şi un film documentar referitor la viaţa şi activitatea Înaltpreasfinţiei Sale.

În cei aproape 91 de ani de viaţă, câţi i-au fost dăruiţi de Tatăl ceresc, a reuşit să fie un ,,adevărat părinte”, iubitor de preoţi şi de credincioşi, de monahi şi monahii, a rămas în sufletul nostru ca ,,om ales de Dumnezeu”, dat fiind că s-a născut în ziua de 21 noiembrie 1923, zi însemnată a Bisericii noastre, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Erudit cărturar, om al smereniei şi al dialogului, sub aceeaşi purtare de grijă a sfinţilor, tot într-o zi de sărbătoare, adică duminca s-a îndreptat către Domnul Dumnezeu, Cel pe Care L-a slujit neîntrerupt în cei aproape 71 de ani la sfântul altar, de la treapta diaconiei şi până la cea de Mitropolit al Banatului. Această mare responsabilitate ce i-a revenit încă de tânăr, mai precis din 4 martie 1962, l-a învăţat să facă faţă la toate încercările pe care le-a avut şi l-a întărit să rămână mereu aproape de preoţii, monahii şi credincioşii eparhiei sale, care afirmă cu toată convingerea că: ,,pilda omului şi Mitropolitului Nicolae îşi are temeiul în nemăsurata sa modestie, în răbdarea sa de excepţie şi în curajul pocăinţei”.

Toţi cei care l-au cunoscut, l-au preţuit şi l-au iubit pe părintele nostru mitropolit sunt invitaţi la rugăciunile şi slujbele oficiate întru pomenirea lui, prilej prin care vor avea posibilitatea de a-i aduce un pios omagiu şi de a-şi exprima sincera preţuire.

Veşnică sa-i fie pomenirea din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei

Pe aceeaşi temă

24 Septembrie 2015

Vizualizari: 410

Voteaza:

Slujba de pomenire la un an de la trecerea la Domnul a Inaltpreasfintitului Nicolae Corneanu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE