Slujbe speciale, dedicate Praznicului Nasterii Domnului

Ne aflam astazi, 24 decembrie 2013, in Ajunul Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos. Crestinii ortodocsi vor praznui maine Nasterea Domnului, „taina cea necuprinsa de minte si de cuvant.

” Este sarbatoarea imparateasca poate cea mai iubita de poporul nostru. Aceasta zi ne aminteste de marea dragoste pe care ne-o poarta Bunul Dumnezeu, intrucat pe unicul Sau Fiu L-a trimis in lume, pentru mantuirea noastra. A luat trup din pantecele Fecioarei Maria, a vietuit pe pamant 33 de ani si apoi prin patimirea, crucea, moartea, invierea si inaltarea de-a dreapta Tatalui a ridicat intreaga fire omeneasca la masura dumnezeiasca. Nasterea lui Iisus Hristos este una dintre tainele credintei noastre, este taina coborarii Fiului Domnului la noi oamenii si a inaltarii noastre la Dumnezeu. Noi romanii numim acest praznic Craciun, cuvant latinesc care deriva de la cuvantul creatio, care inseamna creatie. Prin Intrupare Sa, Fiul lui Dumnezeu ne-a aratat si noua calea care duce la Dumnezeu, a smereniei, a poruncilor si a iubirii.

Slujbe speciale dedicate Praznicului Nasterii Domnului

Cu prilejul Praznicului Nasterii Domnului, in biserici si manastiri se oficiaza slujbe speciale. Si in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca inca de dimineata s-au oficiat slujbe dupa randuiala sarbatorii. De la ora 7 au fost oficiate Ceasurile Imparatesti si Liturghia Sf. Vasile cel Mare unita cu Vecernia. In aceasta seara, de la ora 18, soborul Catedralei Mitropolitane in frunte cu IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a oficiat slujba Privegherii. La finalul Pavecernitei Mari, IPS Andrei le-a adresat credinciosilor prezenti un cuvant duhovnicesc, acum in ajun de praznic: “Mult asteptata sarbatoare a venit. De pregatit ne-am pregatit fiecare dupa puterile noastre. Un post intreg, o dieta speciala, potrivita acestei perioade, mai multe slujbe la biserica, lecturarea Scripturii, o buna spovedanie, fapte de caritate cu cei sarmani, cu cei neputinciosi, cercetarea batranilor, toate acestea n-au facut altceva decat sa ne pregateasca pentru acest praznic mare, dorit de catre toti credinciosii. Cei ce participam la rugaciune, in acest Ajun de Craciun, fiecare dupa puterea noastra ne-am pregatit, pentru pogorarea lui Dumnezeu din Cer pe pamant si in mod subiectiv pentru pogorarea Domnului nostru Iisus Hristos in inimile noastre. Pentru ca din punct de vedere spiritual toti am vrea sa facem progrese. Si El coboara, cerul si pamantul se bucura impreuna, El a coborat, e intre noi si in mod concret la ospatul credintei de maine, El are bucuria de a intra in fiinta noastra.”

Maine, in prima zi de Craciun, IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia Sf. Liturghie in Catedrala Mitropolitana, cu incepere de la ora 10.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

24 Decembrie 2013

Vizualizari: 291

Voteaza:

Slujbe speciale, dedicate Praznicului Nasterii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE