Slujire arhiereasca la Biserica 'Sfantul Gheorghe - Grivita' din Bucuresti

Biserica bucureşteană Sfântul Gheorghe – Griviţa şi-a cinstit duminică, 06 decembrie 2015, al doilea ocrotitor, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa a spus: „Dreptmăritor creştini, invidia, răutatea, atitudinea pe care a vădit-o şi de această dată mai marele sinagogii este atitudinea unor oameni mici la suflet prezenţi întotdeauna în istorie.

Nu aceştia sunt oamenii care trebuie să reprezinte societatea din care provin. Oamenii mici la suflet nu îi ajută pe alţii să meargă înainte. Oamenii care nu au puterea de a se bucura, oamenii care nu au puterea de a aprecia darurile altora sunt cei care stau împotriva mersului în bine al lumii, al societăţii, al comunităţii, al tuturor deopotrivă. De aceea, Mântuitorul ne îndeamnă să facem binele fără să ne formalizăm, fără să căutăm motive adevărate sau închipuite aşa cum le caută oamenii”.

Un grup de elevi ai Şcolii Nr. 173 din Bucureşti au oferit un scut recital de colinde.

La final, mai mulţi binefăcători ai sfântului locaşul de cult au primit icoane cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae, iar copii prezenţi pachete cu dulciuri. În continuare, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vizitat mai mulţi pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă - chirurge plastică, reparatorie şi arsuri ce se află în proximitatea bisericii.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Decembrie 2015

Vizualizari: 114

Voteaza:

Slujire arhiereasca la Biserica 'Sfantul Gheorghe - Grivita' din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE