Slujire arhiereasca in Parohia Draganeasca, Protopopiatul Bolintin

Duminica, 10 august, in Duminica a IX-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in biserica Parohiei Draganeasca, Protopopiatul Bolintin. Pentru bucuria duhovniceasca a credinciosilor, de la Catedrala Episcopala au fost aduse spre inchinare particele din moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfantului Apostol Andrei si din ale Sfintei Mucenite Ecaterina. In cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit intru preot pe parintele diacon Manache Costin Eugen, totodata Intaistatorul eparhiei noastre l-a hirotesit intru duhovnic pe noul preot si l-a instalat in functia de preot paroh al Parohiei Draganeasca, Protopopiatul Bolintin.

In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre puterea credintei care reprezinta raspunsul nostru la chemarea lui Dumnezeu si la oferirea harului Sau. Pericopa evanghelica de astazi, a subliniat Preasfintia Sa, ne-a pus inainte inca un moment in care s-a manifestat taina Fiului lui Dumnezeu facut om si modul in care oamenii (si mai ales ucenicii) s-au raportat la taina lui Hristos.

Umblarea pe mare a Mantuitorului si potolirea furtunii ne arata inca una din formele de manifestare a puterii si a tainei lui Hristos, dar si puterea adevaratei credinte in El. Ucenicii, in momentul in care l-au vazut pe Hristos mergand pe mare, salvandu-l pe Petru, care incepuse sa se scufunde, au inteles ca era cu adevarat „Hristosul, Fiul lui Dumnezeu", a incheiat Preasfintia Sa.

In cadrul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastoral-misionara si administrativa desfasurata, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui Adrian Cotorceanu, fostul paroh al Parohiei Draganeasca. Totodata, Chiriarhul nostru i-a oferit Parintelui Adrian Cotorceanu Albumul ,,Manastirea Comana-Istorie, Legenda, Spiritualitate"si un rand de vesminte preotesti, iar doamnei preotese Nicoleta Cotorceanu i-a oferit o icoana cu chipul Sfantului Imparat Constantin cel Mare. Chiriarhul nostru a mai oferit noului hirotonit un rand de vesminte preotesti, un Molitfelnic si o cruce de binecuvantare, iar doamnei preotese Manache Daria Andreea i-a fost oferita o Sfanta Scriptura.

Credinciosii prezenti la acest eveniment insemnat din viata parohiei au primit ultimul numar al revistei „Familia Ortodoxa" si cate o icoana cu chipul Mantuitorului, care reproduce pictura Parintelui Arsenie Boca.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

11 August 2014

Vizualizari: 240

Voteaza:

Slujire arhiereasca in Parohia Draganeasca, Protopopiatul Bolintin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE