Solidaritate crestina - cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti

 

Din indemnul, cu binecuvantarea si sustinerea financiara a Prea Sfintitului Parinte Episcop Ioan si al altor sponsori si binefacatori din judet si din tara, la Centrul Ecleziastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan" functioneaza un Birou de asistenta coordonat de Erich Mihail Broanar si Ioana Lacatusu.

In cadrul unor programe sociale precum "Solidaritatea crestina", "Bucuria Craciunului" si al altor activitati de asistenta sociala se deruleaza o serie de actiuni, din care amintim: asigurarea unei mese calde pe zi, prin cantina Grupului Scolar "Constantin Brancusi", unui numar de peste 20 de familii nevoiase cu cca. 75 de membri, acordarea de ajutoare financiare, medicale si materiale, consiliere juridica si sociala, vizite la domiciliu la persoane in varsta, trimiterea in tabara de la Bisoca, jud Buzau, a unor copii din familii sarace, distribuirea de pachete cu imbracaminte, alimente, dulciuri, jucarii, rechizite, cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Nasterii si Invierii Domnului, Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Beneficiarii acestor actiuni caritabile sunt, in principal, persoane cu venituri modeste, de credinta ortodoxa, dar nu numai, din municipiul Sf. Gheorghe si din alte localitati din judet, incluse intr-o baza de date intocmita in acest scop.



Si anul acesta cu ocazia Sarbatorilor de Sfintele Pasti, cu sprijinul P.S. Ioan, al parintelui protopop Ioan Bercu si al preotilor Corneliu Bujoreanu si Sebastian Parvu, s-a reusit organizarea unei colecte crestine constand in alimente si imbracaminte, fiind distribuite pachete unui numar de peste 100 de familii aflate intr-o situatie materiala deosebit de precara, respectiv celor saraci, bolnavi si lipsiti de un trai decent, inclusiv celor ramasi fara adapost, din Sf. Gheorghe si din cateva localitati invecinate.

Dr. Ioan Lacatusu

 

.

05 Aprilie 2007

Vizualizari: 3148

Voteaza:

Solidaritate crestina - cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE