Sperante pentru varsta a treia

"Sperante pentru varsta a treia" - program cultural-artistice si social-filantropice, in parohia "Pogorarea Duhului Sfant"

In ziua de 24 februarie a.c., in cadrul Centrului multifunctional de servicii sociale „Sperante pentru varsta a treia“ de la parohia „Pogorarea Duhului Sfant“, a avut loc cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, o activitate cu caracter cultural-artistic si social-filantropic, care vine in sprijinul persoanelor varstnice.

Elevii ciclului primar din cadrul Scolilor Gimnaziale nr. 5 „Cuza Voda” si nr.

43 „Dan Barbilian“ din Galati, coordonati de profesorii de religie din cele doua scoli, au prezentat in fata celor peste 30 de batrani aflati in risc de marginalizare sociala, un program artistic intitulat „Omagiu femeii crestine in prag de primavara“.

In cadrul acestuia au fost recitate poezii inchinate mamei, au fost interpretate cantece specifice varstei lor si a fost prezentata o sceneta despre rolul esential pe care batranii trebuie sa-l aiba in viata si educatia copiilor.

La final, copii au impartit celor prezenti flori, daruri si felicitari confectionate cu mainile lor.

In incheiere s-a multumit tuturor celor ce s-au implicat in sprijinirea si organizarea acestor manifestari.

Celor 30 de batrani din cadrul acestui asezamant li se asigura servicii medicale, masa zilnica, consiliere psihologica si asistenta religioasa, incepand cu luna decembrie a anului 2008.

Sursa: edj.ro
 

.

26 Februarie 2012

Vizualizari: 601

Voteaza:

Sperante pentru varsta a treia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE