Staretul Manastirii Pangarati a trecut la Domnul

Staretul Manastirii Pangarati, din judetul Neamt, parintele arhimandrit Teofil Lefter, s-a mutat la Domnul in seara zilei de 2 februarie 2012. Parintele Teofil avea 53 ani si in ultima perioada s-a luptat cu cancerul.

Din anul 1996, parintele Teofil Lefter a fost staret al Manastirii Pangarati. Mai multe informatii despre personalitatea Parintelui Teofil Lefter a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale si Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor: 'A fost un calugar foarte harnic si mare ctitor la Manastirea Pangarati, intrucat acolo, dupa o perioada de umilinte prin care a trecut manastirea, deoarece ea a fost o vreme inchisa, a functionat ca si inchisoare, apoi a fost depozit pentru plante medicinale, in ultimii ani al regimului totalitar din Romania a renascut pur si simplu prin stradania unor calugari de la Manastirea Bistrita intre care s-a aflat si parintele arhimandrit Teofil Lefter.

Mai intai vietuitor al acestei manastiri, iar din anul 1996 staret'.

Parintele Teofil Lefter va fi inmormantat, duminica, 5 februarie, dupa Sfanta Liturghie, in cimitirul Manastirii Pangarati. Slujba va fi savarsita de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inaltpreasfintitul Teofan.

Sursa: basilica.ro
 

.

03 Februarie 2012

Vizualizari: 858

Voteaza:

Staretul Manastirii Pangarati a trecut la Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE