Tabara "Alege scoala” pentru copiii din Sebes

Pana pe 09 septembrie, peste 3000 de copii din toata tara participa, in serii, timp de o saptamana, la taberele de vara organizate de Patriarhia Romana in cadrul proiectului national "Alege Scoala!” derulat in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania. 

Taberele sunt organizate la Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci - Caraiman, judetul Prahova, si Centrul cultural-pastoral Sfantul Daniil Sihastrul de la Manastirea Durau, judetul Neamt. 

In cadrul acestor tabere, copiii sunt implicati in activitati educative, artistice, religioase si sportive cu scopul de a-i face sa indrageasca si sa continue scoala. 

Din Arhiepiscopia de Alba Iulia participa in aceasta saptamana la tabara de la Manastirea Caraiman din Busteni, prima serie de 21 de copii inscrisi in proiectul national "Alege Scoala!” din 7 parohii ale protopopiatului Sebes. 

Copiii vor fi antrenati in activitati de creatie, dar si in dezvoltarea unor abilitati practice. Cu ajutorul acestora tinerii isi vor dezvolta creativitatea, sensibilitatea estetica, dar si motivatia de a continua scoala, dupa cum ne-a precizat Parintele Jan Nicolae, inspector cu cateheza parohiala in eparhia noastra.

Obiectivul proiectului national "Alege Scoala!” il constituie prevenirea si combaterea fenomenului de parasire timpurie a scolii si a delincventei juvenile prin derularea unor programe educationale alternative, inclusiv organizarea de tabere, care sa motiveze copiii din mediul rural si urban cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani sa mearga la scoala.
 
Sursa: reintregirea.ro

11 Iulie 2012

Vizualizari: 440

Voteaza:

Tabara "Alege scoala” pentru copiii din Sebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE