Tabara de tineret la Obarsia Tiurului

23 de tineri din parohiile ortodoxe Rosia de Secas si Tau au participat luni, 25 august, la o tabara de o zi la Centrul de tineret de la Obarsia Tiurului, din Protopopiatul Ortodox Blaj. Tabara a fost organizata cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei si coordonata de parintele Ovidiu-Nicolae Pop, paroh la Rosia de Secas si protopop de Blaj si parintele Teodor Hopartean din parohia Tau.

Tinerii, insotiti de parintele Teodor Hopartean au pasit vreme de cateva ore intr-o oaza de liniste in mijlocul naturii. La centrul de tineret de la Obarsia Tiurului tinerii au participat la activitati educative non-formale, de socializare si de cunoastere. Prin intermediul jocurilor de team-building, ca de exemplu: cunoaste-ti partenerul, sfoara, telefonul fara fir sau altele asemenea ei, au putut sa descopere trasaturile celorlalti tineri participanti dar si o metoda inedita de interactiune sociala.Grupul a participat si la o drumetie la vechea biserica din Obarsia Tiurului, aflata la o distanta de aproximativ 1,5 kilometri de Centrul de tineret. Aici, tinerii au luat parte la o scurta rugaciune si la o dezbatere asupra istoriei acelor locuri. La intoarcere au fost organizate jocuri sportive iar cei atrasi de farmecul si racoarea padurii au facut o plimbare la umbra copacilor din apropiere.

Parintele Sofronie (Septimiu) Mathe, responsabilul Centrului de tineret, impreuna cu parintele Teodor Hopartean de la parohia Tau au initiat apoi o discutie libera despre actualele probleme ale tinerilor si relatia pe care Biserica o are in rezolvarea lor. Participantii la discutie si-au exprimat parerile asupra necesitatii comunicarii si intrajutorarii in vederea depasirii situatiilor critice. La ora mesei, tinerii si-au impartit unii altora din hrana fiecaruia, iar parintele Teodor i-a rasplatit pe toti cei prezenti cu pepeni de sezon.
La finalul zilei s-a facut o trecere in revista a evenimentelor din cadrul acestei tabere iar tinerii participanti si-au exprimat dorinta de a se reintoarce si pe viitor in acest cadru relaxant si frumos.

Nadajduim ca prin ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu si prin purtarea de grija a preotilor si a tuturor celor implicati in acest Centru de tineret sa reusim sa oferim tinerilor o alternativa sanatoasa pentru un timp liber petrecut cu folos. La final dorim sa multumim Primariei si Scolii Gimnaziale Rosia de Secas pentru sprijinul acordat in deplasarea tinerilor la Centrul de tineret de la Obarsia Tiurului.

Protopop Ovidiu-Nicolae Pop

Sursa: reintregirea.ro

.

29 August 2014

Vizualizari: 161

Voteaza:

Tabara de tineret la Obarsia Tiurului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE