Tabara la Tismana pentru olimpici

În perioada 1- 4 iulie 2016 s-a desfăşurat la Tismana cea de a II-a ediţie a Taberei „Science - Intelligence - Research” (S.I.R.) - tabără de excelenţă, pentru elevii olimpici din 5 judeţe (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), organizată de Mitropolia Olteniei.

Astfel, 11 copii olimpici din judeţul Vâlcea, însoţiţi de părintele Mihai Florian Popescu, inspectorul reprezentant al Biroului Eparhial pentru Cateheză şi Activităţi cu Tineretul din Protoieria Râmnicu-Vâlcea şi de domnul profesor Tiberiu Pană de la Liceul Tehnologic „Oltchim” din Râmnicu-Vâlcea, au petrecut patru zile deosebite, participând la diferite activități.

Copiii au vizitat MănăstireaTismana, unde li s-a prezentat istoricul mănăstirii, viața și activitatea Sfântului Nicodim și au participat la Sfânta Liturghie.

În cadrul atelierelor de creație au pictat, au desenat, au modelat diferite obiecte decorative din lut, au realizat forme din hârtie prin tehnica origami, au croșetat, au confecționat brățări și ciucuri din ață. Au interacționat prin jocuri de cunoaștere și comunicare, s-au împrietenit cu colegii din celelalte judeţe, au lucrat în echipe propunând variante de imn al taberei, au cântat şi au dansat la focul de tabără. De asemenea, au luat parte la activitățile Taberei Internaționale "Matrice cultural și spiritual românească" organizată de Arhiepiscopia Craiovei în parteneriat cu Institutul Cultural Român, unde au cunoscut copii din Bulgaria şi Serbia.

Copiii au primit diplome de participare şi şi-au manifestat dorinţa de a reveni şi la anul în acest loc minunat din ţara noastră şi binecuvântat de Sfântul Nicodim de la Tismana.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

08 Iulie 2016

Vizualizari: 326

Voteaza:

Tabara la Tismana pentru olimpici 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Tabara la Tismana

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE