Tabara de vara pentru tineri la Manastirea Brancoveanu

Pe parcursul celor şase zile, tinerii participă la o serie de activităţi recreative, ateliere de discuţii pe diverse teme, jocuri, drumeţii pe trasee montane şi mai multe concursuri. O importantă componentă a taberei de la Sâmbăta de Sus este cea duhovnicească, iar miercuri, 15 iulie, tinerii au fost binecuvântaţi de IPS Mitropolit Laurenţiu, care a participat împreună cu ei la rugăciunea de dimineaţă din capela mănăstirii. Au fost prezenţi şi coordonatorii taberei, precum şi coordonatorul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Vasile Dariciuc.

La sfârşitul rugăciunii, ierarhul le-a vorbit despre semnificaţia rugăciunii în viaţa oamenilor şi le-a oferit mai multe sfaturi cu privire la viaţa spirituală şi la calea pe care trebuie s-o urmeze în viaţă.

“I-am vizitat astăzi pe aceşti tineri veniţi la Sâmbăta de Sus din toate colţurile ţării şi din Republica Moldova şi i-am binecuvântat. Le-am explicat tinerilor care este rostul rugăciunii pentru viaţa duhovnicească a fiecărui creştin şi i-am îndemnat să petreacă acest timp cu mult folos pentru sufletele lor”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Tabere în engleză şi franceză
În aceeaşi zi, tinerii aflaţi în tabără au participat în Aula Academiei Teologice din cadrul mănăstirii la conferinţa cu tema “Motivaţie şi Credinţă”,susţinută de pr. conf. univ. dr. dr. Constantin Necula. În zilele următoare vor avea loc o drumeţie la peştera părintelui Arsenie Boca, precum şi alte activităţi culturale şi recreative. În programul taberei sunt cuprinse şi activităţi sportive şi recreative.

Centrul de tineret din Braşov va organiza şi alte tabere pentru tineri, la alte mănăstiri.

“În această vară vom mai avea încă trei tabere, una de limba engleză şi una de limba franceză la Mănăstirea Mărcuş, lângă Braţov şi una în august, lângă oraşul Covasna. Taberele sunt destinate tinerilor între 14 şi 20 de ani şi ne bucurăm că avem posibilitatea să facem aceste tabere cu mai mulţi coordonatori laici şi clerici, pentru a arăta tinerilor că există diverse acivităţi educative şi că pot învăţa lucruri frumoase chiar şi în vacanţă. Înainte de această tabără am avut şi o tabără socială la mare, cu 80 de copii”, ne-a spus preşedintele Centrului de Copii şi Tineret “Sfântul Sebastian” din Braşov, Flavius Sava.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2015

Vizualizari: 327

Voteaza:

Tabara de vara pentru tineri la Manastirea Brancoveanu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE