Targ, in premiera, de obiecte bisericesti la Bacau

De la tamaie si carbuni pentru candele, carti si obiecte de cult, pana la instalatii de sonorizare si clopote, bacauanii pot admira (si achizitiona) pana pe 3 aprilie, o sumedenie de produse cu tenta religioasa, graditie celui mai mare targ de obiecte bisericesti deschis in municipiul Bacau. Pentru prima oara in istoria urbei, cateva din cele mai importante firme din tara, care se ocupa cu producerea ori desfacerea unor produse destinate cultului bisericesc si vietii religioase, au venit sa expuna la Targul de obiecte bisericesti de la Central Plaza Bacau.

Inaugurarea a avut loc miercuri, 30 martie, la orele 11.00, in prezenta PS Episcop Ioachim Bacauanul, a lui Constantin Scripat, prefectul Bacaului, si a directorului Camerei de Comert si Industrie Bacau. Evenimentul a fost prefatat de un cuvant din partea principalei institutii organizatoare, urmat de urarea prefectului, si cateva ganduri exprimate de PS Episcop Ioachim Bacauanul, care a tinut sa explice tuturor rolul si rostul prezentei Bisericii intr-un astfel de targ.

"Pentru prima data, Biserica participa la astfel de expozitii. Adica, prin aceasta, trebuie sa intelegeti ca aceasta isi prelungeste misiunea sa dincolo de ziduri. Cu alte cuvinte, intr-un fel sau altul, icoana, cartea sfanta, sunt puse in piata publica. Pentru unii pare un lucru nu tocmai nimerit, dar cred ca este potrivit, deoarece Biserica face parte din popor, iar poporul este al Bisericii, si orice actiune pozitiva este binecuvantata", a mentionat PS Ioachim Bacauanul, care, cu o usoara nota de umor, a tinut sa le aminteasca participantilor ca binecuvintarea Domnului nu inseamna in mod necesar si un succces pentru firmele participante in cadrul acestui targ.

"Dumnezeu, cand ne trimite binecuvantarea sa, nu ne dicteaza, caci nu e dictator, ci doar ne inspira ce trebuie sa facem in maniera umana. Si, daca facem ceea ce trebuie in numele lui Dumnezeu, devenim niste misionari in lumea aceasta", a mai spus ierarhul de la Roman. Cat priveste eventualul castig financiar din vanzarea produselor aflate la standul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, PS Ioachim a mentionat ca acesta se va indrepta spre continuarea proiectelor destinate ajutorarii semenilor, pe care Biserica le deruleaza in zona Bacaului si Romanului. "Cei care vor sa achizitioneze aceste produse expuse in standul Arhiepiscopiei, trebuie sa stie ca eventualul profit merge acolo unde Biserica are nevoile sale, respectiv pentru a continua si a promova activitatile social-caritabile si misionar- culturale", a mai spus PS Sa. Editia din acest an a Targului de Paste este organizat de Camera de Comert si Industrie Bacau in parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.

Sursa: epr.ro
 

31 Martie 2011

Vizualizari: 445

Voteaza:

Targ, in premiera, de obiecte bisericesti la Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE