Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, la Muzeul Taranului Roman


Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, la Muzeul Taranului Roman

 

De Ziua Crucii, la Muzeul Taranului Roman se praznuieste cu mesteri, iconari, cruceri si artisti. In perioada 12-14 septembrie va avea loc Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, informeaza un comunicat remis AMOS News.


Praznicul tine 3 zile, din 12 pina in 14 septembrie, de la zece dimineata la sase seara si e plin de semne. Cumparam sau ne bucuram ochiul si inima cu troite si cruci, icoane si izvoade, pristolnice si pecetare, miniaturi, ingeri tesuti, mozaicuri, povesti despre cruceri si atelierele lor. Panzaturi, prescuri si oale de praznic, vin pentru pomenire. Postim cu dulceturi, compoturi, painisoare, mere si nuci.

Targ alternativ la cele traditionale, cel al iconarilor si al mesterilor cruceri este un targ mic, cu un numar de 30 - 50 de participanti. Targul nu-si propune un rating comercial; este mai degraba un tip de act cultural care incearca sa recupereze frumusetea obiectului de cult si a spatiului din care provine.

 

Incercam prin expozitii, ateliere, instalatii sa reconstituim o tipologie a obiectului de gen, care redescopera  frumusetea formei si a tiparului vechi, dublata de inovatiile interesante care creeaza cazuri atipice atat in creatiile traditionale cat si in cele contemporane.

Re-activam spatiul verde din jurul bisericii din curtea muzeului cu o reiterare a instalatiei crucilor  din satul Salcia de Dolj facute de Paul Balaci, mester crucer care va fi prezent si anul acesta cu o noua serie de cruci in cadrul targului.

Sursa: amosnews.ro

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 371

Voteaza:

Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, la Muzeul Taranului Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE