Tarnosire de biserica la Soala

Duminica vindecării orbului din naştere a adunat mulţimi de credincioşi în micuţa localitate Şoala din judeţul Sibiu, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a târnosit bierica din localitate. Straiele populare au fost îmbrăcate cu multă dragoste de cele câteva familii din Şoala, ca la o mare sărbătoare, iar fii satului veniţi să participe la un eveniment istoric pentru această veche aşezare din apropierea Mediaşului s-au bucurat de eveniment alături de rudele lor. Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, ridicată la1842, nu a fost sfinţită de un ierarh, iar în ultimii doi ani comunitatea a făcut eforturi deosebite pentru a o înfrumuseţa şi pregăti pentru târnosire. Preotul paroh Nicolae-Virgil Preda a fost sprijinit din plin în ultimii doi ani de autorităţile locale, de credincioşii din sat şi din alte localităţi, precum şi de mai mulţi binefăcători. Locaşul de închinare a fost renovat la exterior, iar la interior s-au făcut mai multe lucrări de înfrumuseţare. Toate acestea au fost binecuvântate de IPS Mitropolit Laurenţiu, care a târnosit zidirea cu Sfântul şi Marele Mir şi a rezidit Sfânta Masă.

Ochii sufletului

După slujba de sfinţire a urmat Sfânta Liturghie, în soborul slujitor aflându-se decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, protopopul de Mediaş, Ovidiu Găban, preoţi din împrejurimi şi din Sibiu. Au participat la slujba religioasă primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, alte autorităţi locale şi oaspeţi.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia duminicală şi i-a felicitat pe credincioşi, preotul paroh şi autorităţile locale pentru eforturile depuse în ultimii doi ani prin care biserica din Şoala a fost renovată. Părintele Mitropolit a subliniat în predică mesajul central din textul biblic, acela de a fi mereu cu ochii sufletului deschişi spre Dumnezeu.

Preotul paroh Nicolae-Virgil Preda a fost hirotesit sachelar şi a primit dreptul de a purta brâul albastru. De asemenea, Adunarea şi Consiliul parohiale, Primăria Axente Sever şi Consiliul local, dar şi câţiva binefăcători au primit din partea ierarhului mai multe acte de cinstire. Părintele paroh a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă comunităţii de la Şoala şi i-a oferit în dar o icoană, iar la final, toţi cei prezenţi au avut posibilitatea să intre în altar şi să se închine la Sfânta Masă şi la capul Sfântului Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adus într-o raclă ce se păstrează la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

19 Mai 2015

Vizualizari: 103

Voteaza:

Tarnosire de biserica la Soala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE