Tarnosire de biserica la Tandarei

Duminica, 16 septembrie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincențiu a fost prezent in mijlocul credinciosilor din orasul Tandarei, pentru a marca un eveniment istoric si anume sfintirea (tarnosirea) bisericii cu hramul „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Programul liturgic a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici parinti consilieri de la Centrul Eparhial, parintele protopop Marian Patarlageanu dar si toti preotii din orasul Tandarei. Cu aceasta ocazie Preasfintia Sa a acordat acte de cinstire binefacatorilor bisericii, oferind Ordinul „Crucea Sloboziei” in Grad de Cavaler domnului Gheorghe Ceteras si domnului Primar George Cristian Roman, parintelui paroh Florin Ion i-a acordat „Crucea Sloboziei” si domnului Mihai Ionita, care a primit distinctia Episcopiei, i s-a oferit un exemplar jubiliar al Sfintei Scripturi.



In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa e explicat intelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice si a vorbit despre necesitatea asumarii de fiecare crestin a Sfintei Cruci si i-a laudat pe cei care s-au implicat in ridicarea acestei frumoase biserici.

Dupa Sfanta Liturghie a urmat slujba de sfintire a bisericii, care s-a transformat intr-o cateheza pentru cei peste 1500 de crestini prezenti, despre felul cum lucrul mainilor omenesti devine casa lui Dumnezeu, Sfanta Biserica.

Intaistatatorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoti si diaconi au inconjurat lacasul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost intocmirea Sfintei Mese, slujba ce a consacrat altarul de jertfa, urmat de sfintirea picturii bisericii si a catapetesmei.

La acest moment istoric pentru orasul Tandarei, toti credinciosii, copii, tineri, varstnici, femei si barbati au avut bucuria unica, binecuvantata de Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, de a trece prin Sfantul Altar, sarutand Sfanta Masa, Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce.

Sursa: sf-esc.ro

.

18 Septembrie 2012

Vizualizari: 790

Voteaza:

Tarnosire de biserica la Tandarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE