Tarnosirea Bisericii 'Izvorul Nou'

Duminica, 5 septembrie 2010, orele 8:00, va avea loc slujba de tarnosire a bisericii din Cimitirul Izvorul Nou. Slujba va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Biserica ii va avea ca ocrotitori pe Sfintii Mucenici Epictet si Astion de la Halmyris si Sfantul Ioan Botezatorul.

Cimitirul Izvorul Nou este unul dintre cele mai vechi cimitire din Capitala, fiind infiintat pe locul fostei mahalale Dudesti - Cioplea, in anul 1895 si si-a luat denumirea de la hramul bisericii din apropiere, numita Biserica Izvorul Nou Dintre Vii.



In anul 1900 in Cimitirul Izvorul Nou a fost zidita o capela dupa planurile arhitectului Paul Petricu. In anul 1935, aceasta a fost pictata de artistul Constantin Vasilescu.

In urma Protocolului dintre Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane si Arhiepiscopia Bucurestilor, in toate cimitirele de stat din Capitala au fost numiti preoti.

Cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si al enoriasilor, in anul 2007 au fost demarcate lucrarile de refacere a picturii interioare, s-a confectionat o catapeteasma iar capela a fost dotata cu cele necesare savarsirii Sfintei Liturghii.

Ceea ce este imbucurator este faptul ca, in jurul bisericii s-a format o comunitate vie de credinciosi care au inteles ca cel mai de folos le este si lor si celor raposati, dragi ai lor, sa participe la Sfanta Liturghie.

.

25 August 2010

Vizualizari: 1046

Voteaza:

Tarnosirea Bisericii 'Izvorul Nou' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE