Tarnosirea bisericii din parohia clujeana Salistea Noua

Credinciosii Parohiei Salistea Noua din comuna clujeana Baciu au participat duminica aceasta in numar mare la primele slujbe oficiate in noua lor biserica. De dimineata, cu mic cu mare au luat parte la tarnosirea lacasului de cult cu hramul "Duminica Tuturor Sfintilor”.

Sfintirea a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului. Ierarhul a savarsit apoi Sfanta Liturghie.

Dupa momentul citirii Sfintei Evanghelii, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura despre credinta adevarata, care ni-L face cunoscut pe Dumnezeu si ne ofera viata vesnica.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a oferit distinctia "Crucea Transilvana” si diplome de cinstire tuturor celor care au contribuit la edificarea lacasului de cult. Au participat autoritati locale si judetene, preoti si credinciosi din Eparhie, dar si din alte zone ale tarii. Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenti de la Facultatea de Teologie din Cluj.

Parohia Salistea Noua este tanara, fiind infiintata dupa 90. Din 1992 si pana in prezent slujbele erau oficiate intr-o capela. Piatra de temelie a bisericii a fost pusa in anul 2010, pe un teren care a apartinut Primariei Baciu. Lucrarile au fost continuate de credinciosi prin munca voluntara si au fost coordonati de domnii Bindas Mihai prim epitrop al parohiei Arghil Claudiu -constructor, Ganga Calin - consilier si Moldovan Ioan-consilier. S-a zidit biserica intre anii 2010-2012 iar pictura s-a efectuat inre anii 2012-2013 de catre pictorul bisericesc Constantin Bumbu care a donat intreaga lucrare.  

Parohia Salistea Noua a fost pastorita intre anii 1994-septembrie 2012 de catre Pr.Ilie Radut Taciu, iar apoi de catre Pr.Campean Iuliu pana la data de 21 aprilie 2013 data la care s-a pensionat, de la 1 mai 2013 postul de preot paroh fiind ocupat prin transfer de Pr.Perta Vasile Florin.

De la 01 mai 2013 s-au efectuat lucrari de pictare a icoanelor de pe iconostas, turnarea sfintei mese , padimentarea interioara a bisericii si s-au realizat trotuarele. Icoanele de la iconostas au fost donate de preotul Petreus Ioan din Popesti jud. Cluj.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2013

Vizualizari: 373

Voteaza:

Tarnosirea bisericii din parohia clujeana Salistea Noua 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE