Tarnosirea bisericii Sfintilor Ioachim si Ana din Mizil

Peste o mie de credinciosi au participat duminica, 9 septembrie 2012, la slujba de sfintire a bisericii cu hramurile Sfintii Ioachim si Ana si Sfantul Calinic de la Cernica din orasul prahovean Mizil.

Slujba a fost savarsita de Preafericitul Parinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat e un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura adresat celor prezenti Preafericirea Sa a evidentiat necesitatea construirii unei biserici in mijlocul unei comunitati.

"Aceasta biserica nou sfintita este o poarta a Cerului si o casa a Preasfintei Treimi, asa cum am auzit din slujba care s-a oficiat. Aceasta biserica Tatal a zidit-o, Fiul a intarit-o si Duhul Sfant a innoit-o, a sfintit-o si a sfintit si sufletele noastre. Deodata cu sfintirea bisericii se sfintesc si sufletele celor care se roaga in timpul sfintirii acestei biserici.

Cerem sa primim binecuvantare de la Dumnezeu si sa ne sfinteasca viata, familiile si casele noastre si toate activitatile bineplacute lui Dumnezeu. Tatal Fiul si Duhul Sfant au zidit Biserica, se spune in cantarile slujbei de sfintire, dar prin mainile oamenilor darnici si harnici care doresc sa ofere cel mai mare dar lui Hristos,o sfanta biserica. Biserica este locul cel mai sfant, poarta cerului, casa Preasfintei Treimi ca pe noi sa ne duca la viata cereasca vesnica", a spus Patriarhul Romaniei dupa cum ne informeaza Radio TRINITAS.

Lacasul de cult a fost construit intre anii 2006 – 2007, recent fiind finalizate lucrarile de impodobire a bisericii cu pictura.

Sursa: basilica.ro

.

09 Septembrie 2012

Vizualizari: 1915

Voteaza:

Tarnosirea bisericii Sfintilor Ioachim si Ana din Mizil 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE