Te-Deum la inceput de an universitar in Catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca

Studentii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca vor incepe luni, 30 septembrie 2013, noul an academic in mod festiv. Tinerii impreuna cu profesorii lor vor participa de la ora 7:30 la Sfanta Liturghie, oficiata in Catedrala Mitropolitana de Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul. Dupa acest moment, de la ora 10, in sala Nicolae Ivan va avea loc o prelegere inaugurala, sustinuta de Pr. Lect. Dr.

Grigore-Dinu Mos pe tema: Secularizarea si rationalismul teologic – provocari majore ale constiintei crestine. Prelegerea va fi urmata de la ora 11 de o slujba de Te-Deum oficiata in Catedrala Mitropolitana de PS Episcop Vasile Somesanul, eveniment la care va participa intregul corp academic al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Va fi prezent Rectorul Universitatii, Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, Presedintele Senatului UBB, Pr. Prof. Ioan Chirila, precum si profesorii si studentii de la mai multe facultati din municipiu. Dupa slujba de Te-Deum studentii se vor intalni cu tutorii de an. De la ora 12 in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai este programata deschiderea oficiala a noului an universitar, eveniment la care vor lua parte toti decanii, profesorii si studentii facultatilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Noul sediu al Facultatii, inaugurat in decembrie

Potrivit Decanului Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu in anul universitar 2013- 2014 vor studia la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca, 500 de studenti la cele patru specializari: Pastorala, Didactica, Arta Sacra si Asistenta Sociala. 90 de tineri vor incepe de luni anul I de studiu la aceasta institutie de invatamant teologic clujean, dupa ce au trecut de cele doua etape de admitere, programate in vara si in aceasta toamna. Studentii vor avea parte in acest nou an universitar de un colectiv de profesori bine pregatiti, de noi spatii de cazare si de sali de studiu moderne si echipate cu aparatura performanta. Incepand din al doilea semestru studentii vor invata in noul sediul al Facultatii ce este ridicat pe strada Coastei. Lucrarile la campusul universitar “Nicolae Ivan” au demarat in toamna anului 2011 si sunt finalizate in proportie de 80%. O data finalizat campusul va avea doua camine, unul pentru fete si altul pentru baieti, o biblioteca, precum si un centru social cu diverse servicii. In noile camine studentesti vor fi puse la dispoziţia studenţilor 400 de locuri. Va fi amenajat si un parking subteran. Acesta va fi inaugurat in luna decembrie de Sfantul Ierarh Nicolae, a precizat parintele decan, Vasile Stanciu.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

30 Septembrie 2013

Vizualizari: 202

Voteaza:

Te-Deum la inceput de an universitar in Catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE