Teologii bucuresteni au depus juramantul

Absolvenţii promoţiei 2015 ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti au depus, marți, 30 iunie 2015, jurământul de credinţă. Ceremonia a avut loc în Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, Paraclis patriarhal, şi a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal. Ierarhul, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, le-a adresat studenţilor un cuvânt de învăţătură, informează TRINITAS TV.”Dragi absolvenți și absolvente, de ce spun că acest fragment din Evanghelia după Matei se potrivește momentului emoționant și festiv pe care dumneavoastră îl trăiți în această zi? Pentru că sunteți chemați să intrați în semănătura Bisericii în care alte generații înaintea dumneavoastră, vreme de douăzeci de secole, începând cu Sfinții Apostoli Andrei și Filip, cei care au propovăduit întâia oară Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos strămoșilor noștri și trecând prin mulți ierarhi din Dobrogea, preoți, diaconi, monahi, prin zecile și sutele de martiri din perioada persecuțiilor, marii misionari din perioada medievală, noii martiri din perioada luptelor confesionale din Transilvania, precum și zecile de mii de creștini care au mărturisit cu putere credința lor mântuitoare ortodoxă în temnițele comuniste, pe lângă toți aceștia sunteți invitați și dumneavoastră astăzi și de bună voie vă făgăduiți că nu veți precupeți nici un efort pentru a continua, pe de o parte lucrarea semănătorilor de dinaintea dumneavoastră, dar și lucrarea aceasta a secerișului”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul.

Liturghia a fost urmată de slujba de Te Deum. Cei peste 200 de proaspăt absolvenţi ai secţiilor Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Asistenţă Socială şi Artă Sacră au rostit apoi jurământul de credinţă faţă de Biserica Ortodoxă Română.

În continuare, părintele decan a salutat prezența domnului Prof. Dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universităţii din București, care a transmis un mesaj de felicitare și încurajare tinerilor absolvenți. La ceremonie au fost prezenţi profesorii facultăţii, părinţii absolvenţilor şi prieteni ai acestora.

La final, cu toții au făcut o fotografie pe treptele Catedralei, unde în anii studenției au participat la sfintele slujbe.

Sursa: basilica.ro

.

01 Iulie 2015

Vizualizari: 113

Voteaza:

Teologii bucuresteni au depus juramantul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE