Teologii din Bucuresti strang bani pentru femeile si copiii victime ale violentei domestice

Bucuresti, 4 aprilie 2013. Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi (ASTO) din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti organizeaza prima editie a concertului caritabil „Pasi spre lumina Invierii”, miercuri 10 aprilie 2013, de la ora 18:30, la sediul nou al Bibliotecii Nationale din Bucuresti.

Intrarea este libera, insa cei prezenti vor putea face donatii in timpul spectacolului, in urnele special amenajate. Banii colectati vor fi folositi pentru sprijinirea femeilor si a copiilor – victime ale violentei domestice, ce se afla sub protectia Asezamantului Social „Patriarhul Justinian Marina” al Asociatiei Diaconia.

In cadrul concertului, spectatorii vor putea asculta cantari specifice perioadei Pascale in interpretarea:

• Coralei „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Romane (dirijor Pr. Lect. Dr. Stelian Ionascu), a
• Grupului Psaltic “Tronos” al Patriarhiei Romane (Protopsalt Diac. Mihail Buca) si a
• Grupului Psaltic al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”din Bucuresti.

„Acest eveniment coincide cu cu perioada Postului Sfintelor Pasti, atunci cand cu totii incercam sa devenim mai buni si sa ne amintim de cei aflati in suferinta. Fiind studenti teologi, ne-am gandit ca muzica ne va ajuta sa ne apropiem de sufletele oamenilor si totodata sa reusim sa colectam fonduri, asa cum am facut-o si cu alte ocazii, pentru a aduce o raza de speranta in randul persoanelor abuzate, pentru care Sarbatoarea Sfintelor Pasti nu poate fi petrecuta in familie, in pace si in armonie”, a declarat presedintele ASTO, Petru Deaconu.

Printre cei prezenti se vor numara :
- PS Varlaam Ploesteanu Episcop Vicar Patriarhal – Delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel
- Membrii din conducerea Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti
- Membrii din conducerea Universitatii din Bucuresti
- Membrii din conducerea Bibliotecii Nationale Romane

***

 

 

Despre ASTO:

ASTO are misiunea centrala de a intermedia posibile cazuri de conflict, abuz sau neintelegere administrativa, relatia dintre conducerea Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti si studenti, astfel incat studentii sa isi poata exprima liber opinia si sa existe o comunicare si o relatie de colaborare optime intre cele doua entitati. ASTO asigura, deci, ca interesele si drepturile studentilor din Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti sa fie promovate si respectate. Pe langa acest lucru, ASTO isi propune sa promoveze actiuni culturale, sociale si filantropice ale studentilor teologi.

Despre Asociatia Diaconia:
Asociatia Diaconia din Bucuresti este o organizatie non-guvernamentala fondata in anul 1999, cu binecuvantarea Patriarhiei Romane. Asociatia implementeaza proiecte de asistenta sociala, spirituala, cultural-educativa, medical-farmaceutica, interventii in caz de dezastre sau calamitati naturale, intreprinderi sociale etc. in beneficiul urmatoarelor categorii sociale: copii, varstnici, persoane cu dizabilitati, familii sarace, persoane bolnave si cu diferite grade de handicap, migranti si refugiati, detinuti si familiile acestora, persoane abuzate, victime ale violentei in familie, someri, romi.

Pentru alte informatii:

Petru Deaconu
Presedinte ASTO

0740.882.552
deaconupetru@yahoo.com

 

Pe aceeaşi temă

04 Aprilie 2013

Vizualizari: 279

Voteaza:

Teologii din Bucuresti strang bani pentru femeile si copiii victime ale violentei domestice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE