Titlu academic conferit parintelui profesor Emil Jurcan

Parintele profesor Emil Jurcan, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, a fost invitat sa participe in data de 5 martie 2011, la manifestarile desfasurate la Academia Europeana pentru Stiinte si Arte din Salzburg, Austria. Odata cu participarea la manifestarile de la Salzburg, Parintelui profesor i-a fost conferit titlul de membru al Academiei Europene pentru Stiinte si Arte din Salzburg. Mai multe detalii despre evenimentul de Sambata, ne-a oferit Parintele Emil Jurcan:

„Cu peste douazeci de ani in urma din initiativa cardinalului König al Vienei, a unui celebru cardiolog, de renume mondial Felix Unger si a unui premier pe nume Lobgovitz al Austriei in acea perioada, s-a infintat Academia Europeana pentru Stiinte si Arte. O academie care este una dintre cele mai profunde academii in acest perimetru al stiintelor si al artelor, sunt sapte linii, intre care a saptea, pe langa medicina, stiinte naturale, arte, matematici, fizica, juristprudenta, a saptea este world religions – religiile lumii. Si in aceasta categorie, in clasa a saptea, am fost primit ca membru in Academia de Stiinte si Arte, clasa religiile lumii.

Intre personalitatile care au luat cuvantul a fost si presedintele academiei din Moscova, presedintele academiei din Budapesta si tot ca o scurta conferinta profesorul Evanghelos Theodorou, pe care cu ceva ani in urma l-am avut oaspete si in Romania, la noi in Alba Iulia.”

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

10 Martie 2011

Vizualizari: 345

Voteaza:

Titlu academic conferit parintelui profesor Emil Jurcan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE