Traditia activitatilor filantropice in Postul Mare la Toma Cozma

In ziua pomenirii Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, 170 de pacienti din cadrul sectiei Barnova a Spitalului de Psihiatrie din Iasi au primit sfintisori si fructe din partea unui grup de enoriasi de la Toma Cozma. Pachetele au fost mai intai binecuvantate in cadrul slujbei de Parastas.

A devenit traditie ca in perioada Postului Mare enoriasii din parohia Toma Cozma sa organizeze activitati caritative atat pentru batranii sau persoanele nevoiase din enorie, cat si pentru pacientii unor spitale din apropierea Iasului. Astfel, pe 9 martie, credinciosii au participat la slujba Utreniei si la Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite in Biserica „Sfantul Apostol Toma“ si „Sfanta Ecaterina“ a parohiei, urmate de Parastasul pentru cei raposati. Cu acest prilej, au fost pregatite din timp pachete pentru cei nevoiasi de catre un grup de enoriasi. „Odata cu perioada Postului Mare au inceput si zilele de pomenire pentru cei raposati. In sambetele din post crestinii aduc in memoria celor raposati multe ofrande. Parohia noastra organizeaza in fiecare an in perioada Postului Mare actiuni filantropice, indreptate catre pacientii din spitalele din apropierea Iasului“, a declarat pr. paroh Mihai Margineanu.

Bucuria sarbatorii pentru bolnavi

Parohia Toma Cozma a ales sa organizeze, ca si anul trecut, actiunile filantropice din Postul Mare la sectia Barnova a Spitalului de Psihiatrie, cu gandul, ca, fiind mai departe de municipiul Iasi, la ei se ajunge, poate, mai greu. „La aceasta actiune s-au inscris foarte multi crestini, initiativa fiind primita foarte bine in randul enoriasilor. Sunt foarte multe persoane care se intereseaza inca din ajun unde se deruleaza actiunea filantropica, pentru ca in felul acesta sa se organizeze ei insisi mai bine si mai adecvat pentru bolnavii carora ne adresam. Aceste actiuni dau un contur mai frumos trairii sarbatorilor noastre crestinesti. Pe parcursul sarbatorilor din Postul Mare este o frumoasa angajare. Daca luam in considerare sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici, suntem chemati nu doar sa participam la actul de cult, ci sa impartasim, din mangaierea acestei sarbatori, in spirit de solidaritate, acesti sfintisori“, a adaugat pr. paroh Mihai Margineanu. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

10 Martie 2011

Vizualizari: 296

Voteaza:

Traditia activitatilor filantropice in Postul Mare la Toma Cozma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE