Un nou arhimandrit in Arhiepiscopia Sibiului

Manastirea “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Cartisoara, judetul Sibiu a primit astazi, 21 noiembrie, vizita Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfanta Liturghie in biserica manastirii si l-a hirotesit arhimandrit pe duhovnicul manastirii, parintele Dimitrie Papacioc.

Alaturi de cele 20 de maici de la Cartisoara, la slujba religioasa au participat si credinciosi din satele apropiate de asezamantul monahal si pelerine din alte locuri ale tarii.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor de la manastire, iar la finalul slujbei, duhovnicul manastirii, parintele Dimitrie Papacioc a fost hirotesit arhimandrit. Ridicarea la acest rang a parintelui Dimitrie a fost hotarata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, iar hirotesia de ieri a consfintit decizia luata de ierarhii din Patriarhia Romana. Dupa hirotesie, parintelui Dimitrie Papacioc i-au fost inmantate toiagul, crucea si bedernita, insemnele specifice acestui rang monahal. Alaturi de parintele duhovnic, la Sfanta Liturghie a mai oficiat si staretul Manastirii “Brancoveanu” de la Sambata de Sus, arhimandritul Ilarion Urs.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit despre sarbatoarea din 21 noiembrie si despre cinstirea deosebita de care se bucura Maica Preacurata in Biserica OrtodoxaNoul arhimandrit din Arhiepiscopia Sibiului i-a multumit IPS Mitropolit Laurentiu pentru increderea acordata atunci cand l-a propus pentru acest rang monahal si l-a asigurat ca isi va indeplini pana la capat misiunea incredintata. Ca semn de pretuire si de recunostinta, obstea manastirii, prin maica stareta Siluana Ciupitu, i-a oferit IPS Mitropolit Laurentiu o icoana realizata in atelierele asezamantului monahal.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

21 Noiembrie 2013

Vizualizari: 246

Voteaza:

Un nou arhimandrit in Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Arhiepiscopia Sibiului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE